1 beslag, 3 smaken cake

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g kristalsuiker
  • 300 ml erwtenmelk
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 300 g meel
  • 24 g bakpoeder

Sinaasappelcake

  • 1 tl sinaasappelrasp
  • 50 ml geperste sinaasappel
  • 50 g poedersuiker
  • 4 tl amandelmelk
  • 50 ml geperste sinaasappel

Citroen/ perencake

  • 1 tl citroenrasp
  • 30 ml geperste citroen
  • 50 g poedersuiker
  • Gepureerde peer 

Decoratie

  • Stukjes sinaasappel
  • Gesneden peer

 

Meng in een kom de eieren met de vanillesuiker en kristalsuiker. Giet de melk en zonnebloemolie erbij en mix. Zeef de meel beetje bij beetje en doe de bakpoeder erbij.  Verdeel het beslag over 2 kommen. Ik had in elke kom 500 ml beslag. Kies ook 2 bakvormen die even groot zijn.

Voor de sinaasappelcake rasp en pers je de sinaasappel. Giet dit in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm. Zet de bakvorm voor 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Voor de citroen/ perencake pers en rasp je de citroen. Mix en giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm. Als de sinaasappelcake klaar is zet je de citroencake in de oven. 

Ondertussen dat de cake afkoelt kan je de glazuur maken. Meng in een kom de poedersuiker en giet de amandelmelk beetje bij beetje erbij. Doe dit totdat je een gladde textuur hebt (ongeveer 4 theelepels). Meng als laatst de geperste sinaasappel door de glazuur. Smeer dit over de sinaasappelcake.

Voor de citroen/perencake meng je ook weer poedersuiker met amandelmelk in een kom. Plet de peer in een aparte kom en druk dit uit in een zeef. Giet de sap bij de glazuur. Meng en smeer dit over de citroencake.

Decoreer als laatst de cake met de sinaasappel en peer.  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.