Sfouf/Sellou/Zmita

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 2 kilo volkoren bloem
  • 1100 g amandelen
  • 150 g anijs
  • 500 g sesam
  • 2 etl kaneel
  • 400 g poedersuiker
  • 500 ml zonnebloemolie
  • 250 g roomboter

Bak de bloem voor een uur in de oven op 200 graden. Zeef de bloem en kijk of het helemaal gaar is. Mocht dit niet zo zijn bak je het nog voor 10 tot 20 minuten. Na het bakken zeef je de bloem weer. Bak de amandelen voor 15 minuten op 200 graden. Mix de amandelen in een blender. Ze hoeven niet helemaal fijn gemalen te zijn. Bak de anijs voor 3 tot 5 minuten in een pan. Mix de anijs in een blender. Bak de sesam 10 minuten in de oven op 200 graden. Mix de helft van de sesam in een blender. Meng de bloem met de gemalen amandelen, anijs, gemalen sesam, niet gemalen sesam, kaneel en poedersuiker. Verwarm de zonnebloemolie voor 25 minuten op laag vuur. Giet dit bij het mengsel en laat dit voor 3 tot 5 minuten staan. Roer alles goed en rustig door elkaar. Smelt de roomboter en giet dit door een zeef bij het mengsel. Laat dit weer voor 3 tot 5 minuten staan en meng goed. Laat de sfouf/sellou/zmita goed afkoelen voordat je het serveert

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.