Mandarijn zandkoekjes

✔️Lactosevrij

Ingrediënten 35 koekjes

  • 175 g roomboter
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Snufje zout (echt een klein beetje)
  • 200 g meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Geraspte mandarijnschil 
  • 100 g J.D.GROSS almond&orange chocola (Lidl)
  • Geraspte kokos

Haal de roomboter op tijd uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Meng de roomboter met de poedersuiker, kristalsuiker en zout. Doe de bakpoeder erbij en rasp de mandarijnschil. De meel doe je beetje bij beetje erbij totdat jouw deeg mooi glad en rond is. Vorm het deeg tot kleine ballen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de ballen iets plat. Bak ze in 10 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden.  Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je begint met garneren. 

Smelt ondertussen de chocola au ben marie. Dip de helft van een koekje in de chocola en de geraspte kokos. Leg de koekjes kort in de koelkast of een andere niet zo warme ruimte zodat de chocola hard wordt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.