✔️Lactosevrij
Ingrediënten
- 400 g meel
- 10 g gist
- 2 tl kristalsuiker
- Mespuntje zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 30 ml zonnebloemolie
- 180 ml amandelmelk
- 50 g roomboter
- 250 g ongezouten pistache
- 2 tl poedersuiker
- Scheutje amandelmelk
- Pure chocola
Smelt de roomboter en laat dit afkoelen. Meng in een grote kom de meel met gist, kristalsuiker, zout en vanillesuiker. Zorg ervoor dat de gist en zout niet direct in aanraking komen. Hierdoor gaat het deeg niet rijzen. Maak in het midden een gat en giet hier het geklutste ei, zonnebloemolie, amandelmelk en gesmolten roomboter. kneed voor een paar minuten. Als het deeg blijft plakken giet je er nog zonnebloemolie bij. Dek het deeg af en laat dit tot een uur of tot het in omvang is verdubbeld rijzen.
Maal de helft van de pistachenoten niet al te fijn in een blender. Zet dit aan de kant en maal de rest van de pistachenoten fijn. Doe de poedersuiker erbij en de amandelmelk beetje bij beetje. Mix tot je gladde pistachepasta hebt.
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol ze uit. Smeer beide stukken in met de pistachepasta en rol ze weer op. Snij ze door de helft en vouw deze over elkaar heen als een soort vlecht. Leg het deeg in de bakvorm en laat het nog 10 tot 15 minuten rijzen. Bak ze hierna gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.
Smelt de pure chocola en giet dit over de rolls. Strooi als laatst de gemalen pistache erop. Nadat ze zijn afgekoeld kan je ze snijden in plakken.
Reactie plaatsen
Reacties