Chocolade frambozen cake

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • 140 g frambozen
  • 2 eieren
  • 8 g vanillesuiker
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 etl bruine suiker
  • 150 ml amandelmelk
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 50 ml vanilleyoghurt
  • 70 ml koffie
  • 2 tl frambozen mengsel
  • 80 g gesmolten vegan chocola
  • 300 g meel
  • 16 g bakpoeder
  • 1 tl kaneel

Garnering

  • 80 g gesmolten vegan chocola
  • Resterende frambozen mengsel

Mix de frambozen in een blender of met een staafmixer. Zet dit even apart. Zet de koffie en laat dit goed afkoelen. Smelt de chocola au ben marie en laat dit ook goed afkoelen. 

Klop in een grote kom de eieren met de vanillesuiker, kristalsuiker en bruine suiker. Giet de amandelmelk, zonnebloemolie en vanilleyoghurt erbij. Mix voor 30 seconden. Giet de koffie, 2 theelepels frambozen mengsel en de gesmolten chocola erbij. Mix voor 30 seconden. Zeef de bloem beetje bij beetje en daarna de bakpoeder en kaneel. Mix voor 30 seconden en ga daarna over naar een spatel. Dit houdt het beslag luchtig. Giet het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm. Bak de cake gaar in een voorverwarmde oven op 190 graden. Dit duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Hou de cake wel in de gaten want elke oven werkt anders. Prik met een vork of sateprikker in het midden van de cake. Als het er droog uit komt is de cake gaar. Laat de cake afkoelen voordat je het uit de vorm haalt.

Smelt ondertussen de chocola en laat dit kort afkoelen. Giet de chocola over de cake en verdeel dit met de onderkant van een lepel over de cake. Verdeel het resterende frambozen mengsel over de chocola. Maak met een puntig voorwerp ronde bewegingen zodat je een marble effect krijgt. Laat de chocola op een koele plek hard worden. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.