Dadelkoekjes

✔️Lactosevrij

Ingrediënten

  • Handvol dadels
  • 50 ml amandelmelk
  • 3 tl amlou (Marokkaanse amandelpasta)

 

  • 175 g roomboter
  • 100 g poedersuiker
  • 200 g meel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Scheutje oranjebloesemwater

 

  • Poedersuiker

Verwarm de melk en haal ondertussen de pitjes uit de dadels. Laat de dadels voor 15 tot 20 minuten weken. Doe de dadels samen met een beetje melk en amlou in een blender. Mix tot een gladde massa. 

Kneed de poedersuiker met de roomboter. Doe de meel en bakpoeder beetje bij beetje erbij tot je allemaal kruimels hebt. Giet de oranjebloesemwater erbij en kneed het tot deeg. 

Verdeel het deeg in kleine ballen en druk deze 2x plat met een vork (zie foto). Bak de koekjes voor 10 tot 15 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. 

Laat de koekjes afkoelen en smeer daarna de onderkant van een koekje in met de dadelmengsel. Leg er nog een koekje bovenop. Strooi als laatst wat poedersuiker over de koekjes en maak met een kwastje strepen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.